AKTIVITETER

Faste aktiviteter og traditioner

Forårsuge

Hvert år har vi en uge, hvor vi har fokus på alle de forårstegn der er i naturen. Vi kigger på knopper, lytter til lærken, dufter til jorden, finder erantis og anemoner, tegner himlen og de hvide skyer og synger sange om forår. Vi klipper også gækkebreve og går tur i byen og putter dem i postkasser. Når ugen er gået, inviterer vi forældrene til kaffe og snakker om det vi har lavet i ugens løb.

Høstuge

Når hyldebærrene bliver sorte og brombærrene modne, samler vi bær og frugter. Vi laver æblemost og brombærmarmelade og kigger på edderkopper der har travlt og marker der bliver høstet. Vi synger efterårssange og tegner træer med blade i alle farver.

Bedsteforældredag

Fredag i høstugen er der bedsteforældredag. Vi synger efterårssange sammen, og børnene optræder med sang og musik som vi har øvet i løbet af ugen. Børnene viser bedsteforældrene rundt i huset, på legepladsen og i skoven. Til sidst er der boller til alle og børnene byder på hjemmelavet æblemost og brombærmarmelade.

Forældrearbejdsdage

To gange om året er der arbejdsdag, hvor forældrene hjælper med forskellige opgaver inde og ude. Der bliver vasket dukketøj, flyttet gyngestativer, syet udklædningstøj, bygget legehuse, trukket udkrudt op og meget mere. Vi slutter af med fælles kaffebord eller spisning.

Lanternefest

Et hyggeligt skumringsarrangement i november, hvor vi går rundt på legepladsen i et optog med vores lanterner. Vi slutter af med at synge” lygtemandens sang”.

Kirkegang

Midt i december måned er alle børn og voksne til julegudstjeneste i Broholm kirke. Her synger vi de sange og salmer, vi har sunget i løbet af julemåneden, og hører præsten fortælle juleevangeliet.

Julefest

Kort tid før juleferien starter, er der julehygge-eftermiddag med aktivitetsværksteder fordelt i hele huset for børn, forældre og søskende.

Forældremøder

Ì efteråret er der et forældremøde for alle Kildens forældre. Her afholder forældrebestyrelsens formand sin beretning, og der er valg til forældrebestyrelsen. Desuden tager vi et tema op, evt. med indlæg fra en ekstern ​oplægsholder. I foråret afholdes et møde for vuggestueforældrene og et andet for børnehaveforældrene. Her fortæller personalet om dagligdagen på stuerne.

Skolegruppen

De forældre, som har børn der skal i skole efter sommerferien, bliver orienteret om planerne for de særligt tilrettelagte aktiviteter for skolegruppen.

Firmanavn & CVR​

Musik- og Naturbørnehuset

CVR: ​32623638

Find os

Østerbro 4A

5690 Tommerup

Kontakt os